Bemutatkozás

Az MKB Csoport tagjaként alakult meg 2007. június 28-án az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. A két társaság létrehozására azért volt szükség, mert a hatályos szabályozás értelmében teljes körű biztosítási szolgáltatások nyújtásához külön élet és nem-élet biztosítót kell alapítani.

2017. január 1-jétől a biztosítók tulajdonosai a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. és az MKB Bank Zrt. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 98,97 százalékban tulajdonosa az MKB Életbiztosító Zrt.-nek, melynek új neve immár Pannónia Életbiztosító Zrt., a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig 98,98 százalékban tulajdonosa az MKB Általános Biztosító Zrt.-nek, melynek új neve Pannónia Általános Biztosító Zrt. lett. (A CIG Pannóniáról bővebb információ az alábbi linken érhető el: www.cigpannonia.hu)

A Magyar Nemzeti Bank június 23-án határozataival engedélyezte a Pannónia Életbiztosító Zrt. beolvadását a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be, illetve a Pannónia Általános Biztosító Zrt. beolvadását a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-be.
Ezt követően június 30-án a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a beolvadásokat.

A beolvadással a Pannónia Életbiztosító Zrt. megszűnt, vagyona a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-re, mint általános jogutódra szállt át, egyúttal a Pannónia Általános Biztosító Zrt. is megszűnt, vagyona a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-re, mint általános jogutódra száll át. Mind a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. mind pedig a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. változatlan társasági formában működik tovább, a tisztségviselők személye és a társaságok jegyzett tőkéje sem változott.

További információ: www.cigpannonia.hu