MKB Bank

Az MKB Bank Magyarország egyik vezető pénzintézete, melynek részvényeit 99, 9 százalékban megvásárolta a magyar állam. Az adásvételi ügylet az MKB Bank régi és új tulajdonosa között 2014. szeptember 29-én zárult le. A Kormány célja, hogy az MKB-t aktív, jövedelmező bankká alakítsa át, ezért kiemelten fontos a jelenlegi ügyfélkör megtartása, bővítése.
A kormány szándéka szerint az MKB Bank továbbra is univerzális bankként, a megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal áll jelenlegi és leendő ügyfelei rendelkezésére. Az MKB Bank a jövőben nagyobb szerepet kíván vállalni a hazai vállalatok kiszolgálásában, finanszírozásában. Ezzel egyenrangú stratégiai szerepet kap a lakossági üzletág: az ügyfelek a befektetési szolgáltatások és az elektronikus csatornák terén már a közeljövőben találkozhatnak az MKB Bank fejlesztéseivel.


CIG Pannónia

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-t 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították, működését 2008-ban kezdte meg. Részvényeit 2010. november 8-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. Termékei és szolgáltatásai az ügyfelek különböző élethelyzetéből fakadó igényeire kínálnak biztonságos, ugyanakkor innovatív megoldásokat, és a felelősen gondolkodó munkaadók számára is lehetőséget nyújtanak a munkavállalóikról való gondoskodásra.
2011-ben kezdte meg aktív tevékenységét a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT), a CIG Pannónia Életbiztosító 100%-os tulajdonában lévő, nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata.
A dinamikus hazai piacszerzést követően az EMABIT a külföldi piacokon is megjelent: 2012-ben lépett be a lengyel piacra, 2013-ban az észt, a lett és a litván piacokon vezette be szállítmánybiztosítási szolgáltatását, 2014-ben pedig az olasz piacon jelent meg speciális kezesi biztosítási termékkel. Az EMABIT igyekszik a réspiacok nyújtotta lehetőségekre koncentrálni, fókuszában jelenleg a hazai kis- és középvállalatok, állami és önkormányzati intézmények, vállalatok, szakmai kamarák, egyesületek, szövetségek állnak.