Tájékoztatjuk, hogy a Pannónia Életbiztosító Zrt. megszűnt biztosítónk termékét Pannónia Értékmegőrző 2016 Nyugdíjbiztosítás néven tovább értékesíti.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a Pannónia Értékmegőrző 2016 NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS elnevezésű terméke mellett, az ún. kiegészítő kockázati (halálesetre szóló) biztosításának értékesíthetősége / köthetősége megszűnik 2017. június 1-jével. A már megkötött kiegészítő biztosítások továbbra is az ügyfél biztosítási szerződésének részét képezik, amíg azt az ügyfél nem kívánja felmondani, vagy alapbiztosítására a várt biztosítási díjat megfizetik.

Mi az a nyugdíjbiztosítás? Miért fontos?

Sokszor hallunk idősebb embereket sóhajtozni toronymagasan halmozódó befizetetlen csekkekről, arról, hogy nem futja elég pénz gyógyszerre a nyugdíjból. Nos, egész egyszerűen azért fontos a nyugdíjbiztosítás, hogy ezt elkerülhesse. A nyugdíjbiztosítás egy olyan öngondoskodási és előtakarékossági forma, mely igazi pénzügyi védőhálót jelenthet idősebb korában. Konkrét lejárattal bír, ami annyit jelent, hogy hiába változnak időközben a jogszabályok, a biztosított számára a szerződéskötéskor aktuális nyugdíjkorhatár és kifizetési szabályok szerint kerül kifizetésre a teljes (az adó-visszatérítésekkel, hozamokkal növelt) összeg.

Megnyugtató érzés annak a tudatában lenni, hogy bármi is történjék, befektetése csak az Öné, amit semmilyen szabályozás által nem vonhatnak meg a jogosultjától. Fontos, hogy időben elkezdje a nyugdíj előtakarékoskodást, hiszen a bizonytalan nyugdíjas éveknek csak megfelelő tartalékokkal, kiegészítő juttatásokkal szabad neki vágni.

A nyugdíjbiztosítás, szolgáljon az akár az állami nyugdíjkifizetések kiegészítésére, vagy akár helyettesítésére a biztonság megteremtése mellett lehetővé teszi, hogy Ön a megszokott életszínvonalon éljen, akkor is, amikor már nem dolgozik. Ugyanis a teljes összegű állami nyugdíj is csak nagyjából harmadát jelenti az aktív évek havi keresetének, feltéve, ha a jövőben nem csökkentik, mivel erre is megvan az esély, hogy egyensúlyban maradhasson az állami nyugdíjkassza.


Mik a nyugdíjbiztosítás jellemzői?

Az Szja törvény szigorúan meghatározza, hogy milyen biztosítást tekinthetünk Magyarországon adószempontból nyugdíjbiztosításnak, így megkülönböztetve a biztosítási piacon fellelhető - így a nálunk is elérhető - más nyugdíjbiztosításoktól, amelyekre adó-visszatérítés nem érvényesíthető.

Azzal együtt, hogy konkrét lejárattal bír, egyes - a tőke- és hozamgarantált - formái előre jól is kalkulálhatók. Ez annyit tesz, hogy Ön már a szerződéskötés pillanatában ki tudja számolni, mennyi pénzt kell megszokott életszínvonalának biztosításához - az elérni kívánt összeghez - havonta félretennie. Ebből adódóan minél korábban elkezdi a megtakarítást, annál kevesebbet kell havonta félretennie.

Biztos befektetés, hiszen Ön garantáltan megkapja pénzét a kamatokkal és a többlethozammal együtt a szerződés lejártakor. Ha szerződése kevesebb, mint 10 évet élt, akkor - azon évekre, amelyek még szükségesek, ahhoz, hogy a 10 év meglegyen - járadék formájában kerül kifizetésre. A járadék egyik időszakban sem lehet kevesebb, mint a megelőző bármelyik kifizetés összege.

Jövedelmező, mert az állami adó-visszatérítésnek köszönhetően a befizetések 20%-a (maximum évi 130 000 Ft visszaigényelhető, továbbá a díjtartalék (a díjbefizetések költségekkel csökkentett és hozamokkal növelt összegének) biztosító általi befektetéséből adódóan többlethozam is realizálható - tehát Ön az előre már garantált hozam felett elért többletből is részesül. A szerződés lejáratakor az adó-visszatérítésekkel és hozamokkal növelt biztosítási összegre (az aktuális lejárati értékre) lesz jogosult, amit akár megosztva egy összegben, vagy különböző, az élethelyzetéhez igazodó járadékok formájában is felvehet.

Kockázatmentesnek tekintett, mert a Biztosító a befektetési döntések kockázatát átvállalja az általa felügyelt befektetések révén, továbbá a gazdaság, esetleges válság negatív hatásaitól is védelmet nyújt.

A nyugdíjbiztosítás egyben életbiztosítás is, ugyanis a biztosított halála esetén garantáljuk, hogy felhalmozás nem vész el, azt a név szerinti kedvezményezettek, vagy azok hiányában az örökösök használhatják fel, az Szja szabályok szerint adómentesen. Ez az összeg a hagyatéknak azonban nem része.

Bővíthető választható kockázati kiegészítő biztosítással, mellyel magasabb szintre emelheti a szeretteiről történő gondoskodás mértékét, igény esetén.

Rugalmas, ami azt jelenti, hogy eseti befizetésekkel növelheti megtakarításának mértékét, amelyek után szintén igénybe veheti az adó-visszatérítést.