KGFB 2017. TUDNIVALÓK


Sajtóközlemény


2016. december 22.

A CIG Pannónia megkapta a Pannónia Biztosítók felvásárlásához szükséges engedélyeket

A Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Nemzeti Bank is engedélyezte, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. minősített befolyást szerezzen a Pannónia Életbiztosító Zrt.-ben, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig a Pannónia Általános Biztosító Zrt.-ben. A tranzakciót a felek a köztük lévő megállapodás értelmében 2016 év végéig tervezik lezárni.

A CIG Pannónia a 2014-es üzleti stratégiaváltás óta tartósan nyereségesen működik, és mára olyannyira megerősödött, hogy folyamatosan figyeli az akvizíciós lehetőségeket a biztosítási piacon. Az első felvásárlást ősszel jelentette be a CIG Pannónia: a 2016. október 7-én aláírt megállapodás értelmében a Pannónia Életbiztosító Zrt. részvényeinek 98,97 százaléka a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., illetve a Pannónia Általános Biztosító Zrt. részvényeinek 98,98 százaléka a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. tulajdonába kerül.

A CIG Pannónia megkapta mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind pedig a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyét, a tranzakció a tervek szerint 2016 év végén zárul.

A tranzakció kapcsán a Pannónia Biztosítók ügyfeleinek semmilyen külön teendője nincs, a várható változásokról az új tulajdonos folyamatosan tájékoztatást ad majd számukra.

A felvásárlással kapcsolatban dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója elmondta: "Célunk továbbra is, hogy a cégcsoport az ügyfelek számára vonzó termékek fejlesztésére összpontosítson, folytassa az értékesítési csatornáinak átalakítását, az értékes réspiacokon meghatározó szerepet töltsön be, és a tartósan nyereséges működést, a befektetői érdekeket helyezze előtérbe."


Internetes kárbejelentés

Új online kárbejelentő portált indított 2016. augusztusától a Pannónia Általános Biztosító. A portálon jelenleg lakásbiztosítási, casco és kötelező biztosítási károk gyors és kényelmes, néhány perc alatt elvégezhető bejelentésére van lehetőség. Biztosítónk ügyfelei igényeinek megfelelően folyamatosan fejleszti tovább kárbejelentő portálját.

Pannónia Biztosító online kárbejelentés >>


Casco biztosítás kalkulátor

Casco kalkulátorral bővült a Pannónia Direkt honlap szolgáltatásainak köre. Ügyfeleink az új kalkulátor segítségével kiszámolhatják autójuk casco díját és néhány perc alatt meg is köthetik casco biztosításukat.
Ismerje meg Ön is az MKB Casco biztosítás előnyeit és számolja ki, milyen díjon biztosíthatja autóját!

Az MKB Casco előnyei >>

Casco biztosítás gyakori kérdések >>

Casco biztosítás kalkulátor és szerződéskötés >>


Nyugdíjbiztosítás kalkulátor

Online nyugdíjbiztosítás kalkulátorral bővült a Pannónia Direkt honlap szolgáltatásainak köre. Ügyfeleink az új kalkulátor segítségével kiszámolhatják, hogy a nyugdíjba vonuláskor (65. életévük betöltésekor) kézhez kapni kívánt összeget (elérési biztosítási összeg) milyen rendszeres megtakarítás mellett érhetik el.
A nyugdíj előtakarékosság mind fontosabb elemévé váló nyugdíjbiztosítás honlapunkon néhány perc alatt meg is köthető.

Az MKB nyugdíjbiztosítása garantált hozamot, többlethozam-lehetőséget valamint adókedvezményt kínál, mindezt kedvező feltételekkel.
Ismerje meg Ön is az MKB Értékmegőrző Nyugdíjbiztosítás előnyeit és számolja ki, mekkora megtakarítás mellett érheti el azt az összeget, amivel megalapozhatja nyugdíjas évei anyagi biztonságát!

Az MKB Értékmegőrző Nyugdíjbiztosítás előnyei >>

Nyugdíjbiztosítás kalkulátor és szerződéskötés >>


Kedves Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Társaságunk személyes ügyfélszolgálatán, nyitvatartási időben már lehetőség van a biztosítási díjak bankkártyával, bankterminálon keresztül történő megfizetésére.
Ezzel a szolgáltatással is igyekszünk Ügyfeleinknek szélesebb körű szolgáltatást nyújtani.

Pannónia Biztosító Ügyfélszolgálat


Tisztelt Ügyfelünk!


Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy társaságunknál a következő változásokat vezettük be.

A gépjármű- és vagyonbiztosítások esetében, amennyiben a díjfizetés módja átutalás vagy csoportos beszedés, FOLYAMATOS DÍJBEKÉRŐ LEVELEK a jövőben NEM kerülnek társaságunk által kiküldésre.

Kérjük, hogy a gyakoriság szerinti biztosítási díj átutalására vagy bármely bankfiókban történő befizetésére vonatkozó intézkedést ne mulasszák el megtenni.

Amennyiben Ön csoportos beszedési megbízással fizeti díját, kérjük, hogy annak rendszeres működését, illetve teljesítésének felső határát ellenőrizze számlavezető pénzintézeténél.

Megértését és együttműködését ezúton is megköszönjük.


Üdvözlettel:

Pannónia Általános Biztosító Zrt.