Budapest, 2017.06.28.
Az Aegon átveszi a Pannónia kgfb, társasház- és lakásbiztosítási állományát

A Magyar Nemzeti Bank H-EN-II-68/2017.sz. határozatával engedélyezte, hogy a Pannónia Általános Biztosító Zrt. lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási állományát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át 2017. július 1-jei hatállyal.

A Pannónia Általános Biztosító Zrt.-nek a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-be történő integrációjának része az állományportfolió letisztítása is: a CIG Pannónia cégcsoport üzleti stratégiájának megfelelően csak azokra a réspiacokra koncentrál, ahol versenyképesen tud működni. Ezt szem előtt tartva döntött úgy 2017. március 31-én a Pannónia Általános Biztosító Közgyűlése, hogy eladja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási, társasház-biztosítási és lakásbiztosítási állományát.

A felügyeleti engedélyezést követően, 2017. július 1-től, a Pannónia kötelező gépjármű felelősség-, társasház-, és lakásbiztosítással rendelkező ügyfelei az Aegon ügyfelei lesznek. Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek.

Az állományok átadásával kapcsolatban az érintetteknek külön teendőjük nincs. A továbbiakban az ügyfelek az Aegon biztosítótól kapnak tájékoztatást a szükséges tudnivalókról, és kárbejelentést is az Aegon biztosítónál tehetnek.


Pannónia Általános Biztosító Zrt.